BOEREN IN BEELD - Portret van agrarisch Terschelling
homeproject 'Boeren in Beeld'boerencultuurvereniging Agrarisch Belang Terschellingevenementennieuwslinkscontact

Bestel dit boek online >>>

 

 

 

Promotiecampagne 'Boeren in Beeld'

Om een beeld te schetsen van de enorme waarde van een gezonde boerenstand heeft de Vereniging Agrarisch Belang Terschelling in 2008 een uitgebreide publiciteitscampagne op touw gezet.

Boek

Deze actie omvat onder meer de uitgave van een boek.
De publicatie BOEREN IN BEELD is een indringend portret van de hedendaagse agrarische sector op Terschelling. Alle boeren vertellen hierin hun eigen verhaal over verleden, heden en toekomst, versterkt met prachtige foto’s, waarmee de dagelijkse arbeid in de polder en op de boerderij is vastgelegd.
Dit boek is te koop in de eilander boekhandels, in de boerderijwinkels en bij het Landbouwmuseum ’t Hooivak in Hoorn. Ook te bestellen via de website van de uitgever: www.fh.nl ISBN 978-90-70886-78-3

Expositie

Daarnaast is er een expositie georganiseerd, waarmee het belang van de agrarische sector verder onder de aandacht werd gebracht. In de authentike ambiance van het landbouwmuseum 't Hooivak in Hoorn is de relatie zichtbaar gemaakt  tussen de huidige generatie Terschellinger boeren en hun voorouders. Deze tentoonstelling, is twee toeristenseizoene te bezichtigen geweest en is nu in een beknopte vorm nog te zien bij ‘De Gèskieker’, de bezoekboerdriij van de familie Van Zwol in Kinnum.


Brochure

Ook is er prachtige brochure met veel foto’s gemaakt, die overal op het eiland verspreid is. Hierin is in het kort tekst en uitleg gegeven over de huidige boerenstand, de Terschellinger polder en agrarische activiteiten. Deze brochure is  hier te downloaden.

colofon